• Louis Roederer Rosé Champagne

Louis Roederer Rosé Champagne

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 192 Spaarpunten i
64,50

Louis Roederer Rosé Champagne is een elegante champagne met een zeer fruitig aroma en tonen van rood fruit en citrusvruchten. Als de champagne een paar minuten geademd heeft, worden deze tonen rijper, warmer en zoeter met hints van cacaopoeder en hazelnoot. Het mondgevoel is rijk en crèmig met een zachte mousse.

Een goede rosé champagne moet gemaakt worden van zeer rijpe druiven, iets dat vaak moeilijk is te bereiken in de Champagne. Om deze reden heeft Louis Roederer één van de eerste Champagnecru's aangekocht, gelegen op een steile helling waardoor de druiven hier extra veel licht krijgen. Slechts 20% van het sap wordt na de pluk op eikenhouten vaten gerijpt. De blend ondergaat geen malolactische fermentatie. Om de rosé champagne te maken gebruikt Louis Roederer altijd de saignée methode (bloeden van de druiven), die zeer bewerkelijk en kostbaar is. Gemiddeld genomen rijpt een Louis Roederer brut rosé 4 jaar in de kelders en nog 6 maanden na dégorgement (het proces waarbij de gist die met de liqueur de tirage is ingebracht, uit de fles wordt verwijderd).

Gewonnen prijzen:

  • 2017 ‐ Wine Enthusiast, Roger Voss : 94/100
    2017 ‐ James Suckling : 95/100

Uniek aan de Louis Roederer Rosé Champagne is dat deze Champagne gemaakt wordt volgend de, de meest verfijnde methode om Rose te maken. Deze rosé Champagne bestaat uit een blend van druivensoorten uit meerdere oogstjaren. Louis Roederer Rosé Champagne is verpakt in mooie exclusieve geschenkverpakking.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend Rosé
Wijnhuis Louis Roederer
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Louis Roederer

Bij Flesjewijn.com in het assortiment: Louis Roederer: een fantastisch Champagnehuis uit Reims en maakt deel uit van de "Louis Roederer Group". In de Louis Roederer Group treft u nog meer grote wijnhuizen aan zoals: Roederen Estate en Scharffenberger, beide in Californië, Champagnehuis Deutz en Maison Delas, Ramos Pinto in Douro Portugal, Les Domaines Ott in de Provence. Al deze wijnhuizen worden onafhankelijk gemanaged maar delen wel dezelfde excellente filosofie in wijnmaken.