• Louis Roederer Cristal 2012

Louis Roederer Cristal 2012

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 747 Spaarpunten i
249,95

Louis Roederer Cristal 2012 

Deze Louis Roederer Cristal 2012 heeft een heerlijk rijk en complex aroma met tonen van geconfijte citroen in combinatie met witte bloesem, geroosterde hazelnoten en Madagascar vanille. Nadat deze Cristal 2012 tot rust is gekomen in je glas ontwikkeld het bouquet zich verder met tonen van vers gebakken bladerdeeg koek en rokerige tonen afkomstig van de rijping op fles. Deze 2012 Vintage van Cristal bijzonder krachtig, elegant en sluit af met een bijzonder lange geconcentreerde afdronk. 

Exclusieve Champagne

Cristal Champagne wordt alleen in uitzonderlijk goede oogstjaren vervaardigd van druiven die enkel afkomstig zijn van eigen grand cru wijngaarden. Ooit speciaal gemaakt voor het Russische Tsarenhof, nu gewaardeerd door liefhebbers wereldwijd. Helaas uitermate schaars. Recente grootse jaren zijn 1996, 1997, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 en nu 2012. Cristal komt gemiddeld na zes jaren kelderrijping op de markt, verdere rijping op fles zorgt voor verdere complexiteit en diepgang.

Champagne van biologisch geteeld fruit

Cristal 2012 is de eerste Cristal die uitsluitend wordt geproduceerd van biologisch geteeld fruit, dit markeert de start van een nieuw hoofdstuk voor Louis Roderer. Deze Cristal is een blend van 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay die afkomstig zijn van de grand cru wijngaarden in Reims, Vallée de la Marne en de Côte des Blancs. De druiven hadden bij de oogst een volwassen rijpheid die de Cristal 2012 een extra smaakvolle diepgang en frisheid geven. De druiven zijn gevinifieerd zonder malolactische gisting. Na de verwijdering van het bezinkzel in de fleshals is een dosage toegevoegd van 7,5 gram per liter. Met de Cristal 2012 champagne heeft  de Chef de Caves Jean-Baptiste Lecaillon zichzelf opnieuw overtroffen.

Cristal 2012 bewaren

Een vintage champagne als deze is niet zomaar iets om te drinken, hier pak je echt je moment voor en tot die tijd kan je deze Cristal 2012 champagne prima jaren bewaren. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit behouden blijft adviseren we om de fles plat te leggen op een koele plaats. Laat de gekleurde cellofaan verpakking om de fles zitten, deze houdt de schadelijke gevolgen van (kunstmatig) licht tegen. En is het eenmaal zover, drink dan Cristal 2012 champagne uit mooie grote glazen. Zo komt deze geweldige champagne helemaal tot zijn recht!

Awards & beoordelingen van Cristal 2012

  • 97+ punten Robert Parker

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Louis Roederer
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidZal met de jaren nog verfijnder van smaak worden

Louis Roederer

Bij Flesjewijn.com in het assortiment: Louis Roederer: een fantastisch Champagnehuis uit Reims en maakt deel uit van de "Louis Roederer Group". In de Louis Roederer Group treft u nog meer grote wijnhuizen aan zoals: Roederen Estate en Scharffenberger, beide in Californië, Champagnehuis Deutz en Maison Delas, Ramos Pinto in Douro Portugal, Les Domaines Ott in de Provence. Al deze wijnhuizen worden onafhankelijk gemanaged maar delen wel dezelfde excellente filosofie in wijnmaken.

Misschien ook interessant