• Louis Roederer Cristal 2009 Champagne

Louis Roederer Cristal 2009 Champagne in luxe koffer

Cristal 2009 Champagne is geel-goud van kleur met amber tonen, de mousse is fijn, levendig en houdt lang aan. Een top Champagne met een subtiel en geconcentreerd bouquet. Even zo mooi van smaak met een heerlijk aanhoudende afdronk. De Cristal 2009 Champagne vertegenwoordigd de kracht van het leven en nodigt uit tot plezier en genieten!

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
199,50
Ontvang 597 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Louis Roederer hier >

Uitgebreide omschrijving

Cristal 2009 heeft een gouden tint met een warm oranje schittering. De mousse is van top klasse, fijn, regelmatig en dynamisch. Het aroma van de Cristal 2009 Champagne is elegant en discreet met een aanval van rijp fruit en licht rood fruit met een zuurtje (aalbessen) dit in combinatie met tonen van warme broodjes en vers gebakken Tarte Tatin. Na een paar minuten in het glas komen mooie tonen van witte chocolade en hazelnoten naar voren. De smaak van de Cristal 2009 is in lijn met de aroma's en heeft geconcentreerd fruit waarbij de rokerige tonen meer diepte in de wijn brengen. Deze Champagne heeft een zijdeachtig, fluwelig en bij na weelderig mondgevoel dat heerlijk combineert met de smaak en aroma's van de Cristal 2009 Champagne

Alleen in uitzonderlijk goede oogstjaren wordt Cristal vervaardigd van druiven die enkel afkomstig zijn van eigen grand cru wijngaarden. Ooit speciaal gemaakt voor het Russische Tsarenhof, nu gewaardeerd door liefhebbers wereldwijd. Helaas uitermate schaars. Recente grootse jaren zijn 1996, 1997, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 en 2009. Cristal komt gemiddeld na zes jaren kelderrijping op de markt, verdere rijping op fles zorgt voor verdere complexiteit en diepgang.

« We are at the zenith of Cristal, a superb harmony, a dazzling evanescence, with an effortless elegance and balance. »— Jean-Baptiste Lécaillon, Cellar Master

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Louis Roederer
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Louis Roederer

Bij Flesjewijn.com in het assortiment: Louis Roederer: een fantastisch Champagnehuis uit Reims en maakt deel uit van de "Louis Roederer Group". In de Louis Roederer Group treft u nog meer grote wijnhuizen aan zoals: Roederen Estate en Scharffenberger, beide in Californië, Champagnehuis Deutz en Maison Delas, Ramos Pinto in Douro Portugal, Les Domaines Ott in de Provence. Al deze wijnhuizen worden onafhankelijk gemanaged maar delen wel dezelfde excellente filosofie in wijnmaken.