• Cristal 2008 Champagne

Louis Roederer Cristal 2008 Champagne

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 4 op voorraad
Ontvang 717 Spaarpunten i
239,50

Cristal 2008 Champagne

Christal 2008: het heeft even geduurd maar al dit wachten wordt ruimschoots beloond. De laatste nieuwe vintage van de Cristal Champagne is van het jaar 2008. Een geduldige vintage en zéér veelbelovend. De Cristal 2008 Champagne is gevormd door de tijd met als basis de unieke kalkhoudende bodem. Champangne liefhebbers, ga er maar voor zitten: De Cristal 2008 Champagne is er na 10 jaar rijpen klaar voor om van te genieten! 

Heerlijk compexe Champagne

De 2008 Cristal van Louis Roederer is een blend van 60% pinot noir en 40% chardonnay welke ruim 8.5 jaar heeft mogen rijpen op zijn droessem (langer dan iedere Cristal ooit). Cristal 2008 is geconcentreerd, intens en complex. De Roederer's Brut Cristal heeft een neus van frisse appel, venkel en komkommer. De champagne is uitermate verfrissend en heeft een zeer prettige mousse zoals je die van een top champagne mag verwachten. Fraaie geuren van kamperfoelie, amandel en vanille. De 2008 Cristal van Louis Roederer is uitzonderlijk evenwichtig, verfijnd en uitbundig welke met de jaren alleen maar zal verbeteren.

Exclusieve Champagne

Cristal Champagne wordt alleen in uitzonderlijk goede oogstjaren vervaardigd van druiven die enkel afkomstig zijn van eigen grand cru wijngaarden. Ooit speciaal gemaakt voor het Russische Tsarenhof, nu gewaardeerd door liefhebbers wereldwijd. Helaas uitermate schaars. Recente grootse jaren zijn 1996, 1997, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 en 2009. Cristal komt gemiddeld na zes jaren kelderrijping op de markt, verdere rijping op fles zorgt voor verdere complexiteit en diepgang.

Awards & beoordelingen van Cristal 2008

  • James Suckling: 100 punten
  • Decanter: 98 punten
  • Robert Parker: 97 punten
  • Wine Enthusiast: 100 punten
  • Wine Spectator: 97 punten
  • Alberto Lupetti: 100 punten

« The Cristal 2008 is deep, intense and masterful. It offers the quintessential reflection of its chalk soils which lend it its velvety texture and delicate tension. »  Jean-Baptiste Lécaillon, Cellar Master

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Relatiegeschenken
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Louis Roederer
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidZal met de jaren nog verfijnder van smaak worden
Maximum aantal4

Louis Roederer

Bij Flesjewijn.com in het assortiment: Louis Roederer: een fantastisch Champagnehuis uit Reims en maakt deel uit van de "Louis Roederer Group". In de Louis Roederer Group treft u nog meer grote wijnhuizen aan zoals: Roederen Estate en Scharffenberger, beide in Californië, Champagnehuis Deutz en Maison Delas, Ramos Pinto in Douro Portugal, Les Domaines Ott in de Provence. Al deze wijnhuizen worden onafhankelijk gemanaged maar delen wel dezelfde excellente filosofie in wijnmaken.