• Louis Roederer Brut Premier Champagne

Louis Roederer Brut Premier Champagne

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 141 Spaarpunten i
47,95

Aan het begin van de eerste wereldoorlog werd meer dan de helft van het Louis Roederer landgoed vernietigd. Om de wijngaard te herstructureren besloot het huis om druiven in te kopen en zo toch een champagne te kunnen produceren. Hierdoor ontstond er een champagne gemaakt van meerdere vintages. Vandaag de dag is dit de Louis Roederer Brut Premier. Brut premier is een blend van drie druivensoorten, Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, afkomstig uit 40 verschillende gebieden en van 6 verschillende vintages. 5% van de druiven rijpt in eiken vaten en 10% in reguliere vaten. Vervolgens ondergaat een gedeelte malolactische fermentatie. De vins de réserve, die worden toegevoegd na de dosage zijn gemiddeld 2 tot 5 jaar oud en bepalen in hoge mate de geheel eigen stijl van het huis. Brut Premier rijpt minimaal 4 jaar op fles alvorens in de handel gebracht te worden.

De Louis Roederer Brut Premier Champagne is een heerlijk rijke champagne; heeft diepgang en is tegelijkertijd fijn geschakeerd. Echt een champagne met elegantie en structuur. Opvallend is de ragfijne mousse. Het koolzuur lijkt wel versmolten met de wijn. Een verleidelijke champagne met karakter, structuur en mooi in balans.

De karakteristieke stijl van de wijn wordt zeer gewaardeerd door de kenners, want deze champagne stond de laatste vijf jaar drie keer in de finale van 'Beste champagne van Nederland'. Daarnaast is de Louis Roederer Brut Premier de huischampagne van het enige 7 sterren hotel in de wereld Burj al Arab, Dubai.

Passend bij: aperitief, schaal- en schelpdieren, Oesters, Kreeft.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Louis Roederer
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Louis Roederer

Bij Flesjewijn.com in het assortiment: Louis Roederer: een fantastisch Champagnehuis uit Reims en maakt deel uit van de "Louis Roederer Group". In de Louis Roederer Group treft u nog meer grote wijnhuizen aan zoals: Roederen Estate en Scharffenberger, beide in Californië, Champagnehuis Deutz en Maison Delas, Ramos Pinto in Douro Portugal, Les Domaines Ott in de Provence. Al deze wijnhuizen worden onafhankelijk gemanaged maar delen wel dezelfde excellente filosofie in wijnmaken.

Misschien ook interessant