• Macon Villages Chateau de Mirande Blanc

Macon Villages Chateau de Mirande Blanc

Mooie, ronde witte wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
16,50
Ontvang 297 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Jean Loron hier >

Uitgebreide omschrijving

Mooie, ronde witte wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol.

Traditionele vinificatie. De druiven worden na de oogst meteen gekneusd, het bezinksel krijgt nog even rust en vervolgens start het batonneren.

Het privé estate waar deze wijn vandaan komt, is een van de weinigen belangrijke estates in Mâconnais. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 11e eeuw, toen het nog onderdeel was van de bijgebouwen van Abbey de Cluny. Na de revolutie is het gekocht door de Epine familie uit Vicomte de Balorre.

Passend bij: aperitief, schaal- en schelpdieren, vis, Oesters, Kreeft.

Bekroningen:

  • Macon Villages Chateau de Mirande Blanc: Decanter Zilveren medaille, 91 punten

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Jean Loron
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
GeurBloemige, fruitige wijn met aroma's van honing, lychee en peer.
SmaakMooie, ronde witte wijn, die goed in balans is door de subtiele zuren. De afdronk is lekker fris met iets van menthol.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.