Login en profiteer van extra voordeel
  • Fleurie Château de Fleurie

Fleurie Château de Fleurie

Rode wijn uit  BeaujolaisFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 2 op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Dit is de meest 'vrouwelijke' van de Beaujolais wijnen. De wijn heeft een intense granaatrode kleur en verleidelijke aroma's van iris bloemen, verwelkte rozen, rijpe kersen en zwarte bessen. De wijn is zeer soepel en harmonieus.

Dit charmante 19e eeuwse château in het centrum van Fleurie behoort toe aan Chantal Roche. De kelder met gewelven onder de winery bevat een indrukwekkende voorraad aan eiken vaten.

Passend bij: kan het best geserveerd worden op 12°C en past perfect bij gerechten met kip en wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Jean Loron
Druivensoort Gamay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Beaujolais
Bourgogne
GeurDeze mooie rode wijn heeft verleidelijke aroma's van iris bloemen, verwelkte rozen, rijpe kersen en zwarte bessen.
SmaakDe wijn is zeer soepel en harmonieus.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal2

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.

Misschien ook interessant