• Fleurie Château de Fleurie

Fleurie Château de Fleurie

Dit is de meest 'vrouwelijke' van de Beaujolais wijnen. Intense granaatrode kleur en verleidelijke aroma's van iris bloemen, verwelkte rozen, rijpe kersen en zwarte bessen. De wijn is zeer soepel en harmonieus.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 51 Spaarpunten
17,50

Uitgebreide omschrijving

Dit is de meest 'vrouwelijke' van de Beaujolais wijnen. De wijn heeft een intense granaatrode kleur en verleidelijke aroma's van iris bloemen, verwelkte rozen, rijpe kersen en zwarte bessen. De wijn is zeer soepel en harmonieus.

Dit charmante 19e eeuwse château in het centrum van Fleurie behoort toe aan Chantal Roche. De kelder met gewelven onder de winery bevat een indrukwekkende voorraad aan eiken vaten.

Passend bij: kan het best geserveerd worden op 12°C en past perfect bij gerechten met kip en wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Bourgogne
Jean Loron
Druivensoort Gamay
Wijnland Frankrijk
GeurDeze mooie rode wijn heeft verleidelijke aroma's van iris bloemen, verwelkte rozen, rijpe kersen en zwarte bessen.
SmaakDe wijn is zeer soepel en harmonieus.
Inhoud fles(cl)75

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.