• Brouilly Château de la Pierre

Brouilly Château de la Pierre

Deze wijn heeft een prachtige kersenrode kleur. Intense aroma's van rood fruit. Harmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 285 Spaarpunten
15,95

Uitgebreide omschrijving

Deze wijn heeft een prachtige kersenrode kleur. Intense aroma's van rood fruit. Harmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.

Aangelegd in de 12e eeuw, was Château de La Pierre 1 van de voornaamste vestigingswerken die de stad Beaujeau moest verdedigen. Gedurende deze roerige tijden, had het silhouet van het kasteel een zeer imposant en grimmig aanzien met zijn uitkijktoren en gekartelde muren. In de omgeving van onbebouwde heuvels ontstonden al wat wijnstokken. Gelukkig zijn de tijden van gevechten voorbij en dient het kasteel alleen nog om de reputatie van verrukkelijke, fruitige wijngaard te verdedigen. Er zijn 6,5 hectares met wijnstokken bij Château de la Pierre.

Generieke appellatie, de wijn wordt geproduceerd in 39 dorpen vanuit de kristallen bodem in het centrum van de Beaujolais wijngaarden. Deze wijnen representeren 25% van de totale Beaujolais wijnproductie. Ze zijn rijker en dieper dan Beaujolais wijnen en tonen een grote diversiteit, afhankelijk van waar de druiven werden geoogst, met een soms verrassende individualiteit.

Passend bij: rood vlees, Grillades.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Beaujolais
Bourgogne
Druivensoort Gamay
Wijnland Frankrijk
GeurIntense aroma's van rood fruit.
SmaakHarmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Beaujolais

De streek is vooral bekend doordat elk jaar op de derde donderdag van november de beaujolais nouveau, waarvan de druiven slechts twee maanden daarvoor zijn geplukt, op de markt komt. De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondië, maar wordt vaak als zelfstandige eenheid gezien, vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden.

De streek
Beaujolais begint ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Mâcon. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregio's ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Haut-Beaujolais ligt het noordelijkst en hier worden de beste wijnen gemaakt, waaronder ook de beaujolais-villages. In Bas-Beaujolais, die zuidelijker ligt, wordt de gewone beaujolaiswijn gemaakt.

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis