• Brouilly Château de la Pierre

Brouilly Château de la Pierre

Deze wijn heeft een prachtige kersenrode kleur. Intense aroma's van rood fruit. Harmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
16,25
Ontvang 291 Spaarpunten

Spaar voor extra korting met een gratis account

Kijk voor alle wijnen van Jean Loron hier >

Uitgebreide omschrijving

Deze wijn heeft een prachtige kersenrode kleur. Intense aroma's van rood fruit. Harmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.

Aangelegd in de 12e eeuw, was Château de La Pierre 1 van de voornaamste vestigingswerken die de stad Beaujeau moest verdedigen. Gedurende deze roerige tijden, had het silhouet van het kasteel een zeer imposant en grimmig aanzien met zijn uitkijktoren en gekartelde muren. In de omgeving van onbebouwde heuvels ontstonden al wat wijnstokken. Gelukkig zijn de tijden van gevechten voorbij en dient het kasteel alleen nog om de reputatie van verrukkelijke, fruitige wijngaard te verdedigen. Er zijn 6,5 hectares met wijnstokken bij Château de la Pierre.

Generieke appellatie, de wijn wordt geproduceerd in 39 dorpen vanuit de kristallen bodem in het centrum van de Beaujolais wijngaarden. Deze wijnen representeren 25% van de totale Beaujolais wijnproductie. Ze zijn rijker en dieper dan Beaujolais wijnen en tonen een grote diversiteit, afhankelijk van waar de druiven werden geoogst, met een soms verrassende individualiteit.

Passend bij: rood vlees, Grillades.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Jean Loron
Druivensoort Gamay
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Beaujolais
Bourgogne
GeurIntense aroma's van rood fruit.
SmaakHarmonieuze wijn, die makkelijk drinkbaar is.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Jean Loron

Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed "Clos des Billards" in Saint-Amour in hun bezit.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 6e generaties van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Mâconnais wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.

Misschien ook interessant