• Longridge Chardonnay

Longridge Chardonnay

Deze diepe, volle wijn heeft gouden kleurschakeringen. In de geur hints van rijpe mandarijntjes, geroosterde amandelen, perzik, witte peer, gedroogde abrikozen en in de finale heerlijk verfrissende lime.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Met 42 Spaarpunten
14,45

Uitgebreide omschrijving

Deze Longridge Chardonnay is een diepe, volle wijn heeft gouden kleurschakeringen. In de geur hints van rijpe mandarijntjes, geroosterde amandelen, perzik, witte peer, gedroogde abrikozen en in de finale heerlijk verfrissende lime.

De druiven zijn geoogst in de koele ochtend. Ze ondergaan een schilinweking van 2 uur en worden met hele trossen tegelijk gekneusd. Het sap wordt overgeheveld naar 70% nieuwe 225 en 300 liter Franse eiken vaten voor een natuurlijke fermentatie. Het sap rust nog 6 maanden in het droesem en gaat vervolgens in vaten om nog 5 maanden te rijpen. De wijn is dan klaar om te bottelen.

Passend bij: vis, kalfsvlees, romige kaassoorten

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Longridge Winery
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Zuid Afrika
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal4

Longridge

De Longridge Winery werd in 1994 opgericht. Het moderne bedrijf is gesitueerd op de hellingen van de Helderberg in de regio Stellenbosch, vlakbij False Bay. Toen de Nederlander Aldo van der Laan het wijnbedrijf in 2006 overnam, was dat in eerste instantie bedoeld als hobby. Hij wilde iets om handen hebben tijdens zijn verblijven in Zuid-Afrika. Aldo van der Laan is bekend van onder andere het vleeswaren- en conservenconcern Zwanenberg Food Group (ZFG), maar is ook commissaris van de voetbalclub FC Twente. Hij vond in Longridgde een nieuwe uitdaging en stelde zichzelf tot doel om van dit gemiddelde wijnbedrijf een tophuis te maken dat zich in kwaliteit aan de bovenkant van de markt positioneert. Het wijnbedrijf is volledig duurzaam.