• Leonce Bocquet Bourgogne Chardonnay

Leonce Bocquet Bourgogne Chardonnay

Leonce Bocquet Bourgogne Chardonnay heeft een licht aangenaam bittertje en is wat romig van smaak. Deze Bourgogne Chardonnay is niet heel krachting maar de mooie zuren, lekkere stevigheid en lichte kruidigheid lopen uit in een afdronk met een goede lengte.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 33 Spaarpunten
11,45

Staffelprijzen

AantalPrijs per fles
1€ 11,95
6€ 11,45

Uitgebreide omschrijving

Leonce Bocquet Bourgogne Chardonnay heeft een licht aangenaam bittertje en is wat romig van smaak. Deze Bourgogne Chardonnay is niet heel krachting maar de mooie zuren, lekkere stevigheid en lichte kruidigheid lopen uit in een afdronk met een goede lengte.

De Bourgogne mag worden beschouwd als dé streek voor de chardonnay-druif. Inmiddels staat de chardonnay zo’n beetje overal ter wereld aangeplant, maar de basis is en blijft de chardonnay uit de Bourgogne. Het bijzondere terroir van de streek, met zijn kalkhoudende klei, geeft de wijnen een bijzondere frisheid en spanning, die je elders niet gauw tegenkomt. Dat karakter vind je terug in deze aangename streekwijn.

Wijn- spijssuggestie voor bij Leonce Bocquet Bourgogne Chardonnay: Aangenaam als aperitief. Ook goed te schenken bij tapas, koude voorgerechten, salades en gerookte zalm. Fijn bij gebakken of gepocheerde vis.

Over de producent:
Léonce Bocquet, geboren in 1846, was een gepassioneerde heer uit een oude wijnmakersfamilie. Hij installeerde zich in de achttiende eeuw in Beaune. Daar startte hij dit handelshuis dat nog steeds zijn naam draagt. Er wordt bij dit handelshuis nog steeds met de zelfde passie en gedrevenheid als toen gezocht naar naar wijnen die de verschillende aspecten van de appellations in de Bourgogne zo goed mogelijk weergeven. Naast de ‘gewone’ Bourgones worden bijvoorbeeld ook wijnen uit Volnay, Savigny Les Beaune, Puligny Montrachet, Pommard, Meursault en Corton verhandeld. Waarmee het huis garant staat voor betaalbare kwaliteit.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Bourgogne
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75 cl
HoudbaarheidOp dronk, ook 2-3 jaar laten liggen
Alcohol12.5%

Bourgogne

Bourgogne is niet de meest productieve franse wijnstreek. Slechts iets meer dan 1% van de totaaloppervlakte van het agrarisch gebied is bebouwd met druiven. Toch zijn de wijnen uit dit gebied wereldberoemd. De duurste wijn gemaakt van de Pinot Noir komt uit dit gebied, Romanée-Conti. De duurste wijn gemaakt van de Chardonnay komt ook uit deze wijnregio. De wijngaarden van Bourgogne liggen vrijwel allemaal op de westelijke oevers van de rivier de Saône. Over of de Beaujolais wel of niet bij de Bourgogne hoort zijn de meningen verdeeld, organisatorisch in ieder geval wel. Een gebied dat zeker tot de Bourgogne behoort maar redelijk afgescheiden ligt is Chablis