Login en profiteer van extra voordeel
  • Le Canon du Marechal Rouge Domaine Cazes

Le Canon du Marechal Rouge Domaine Cazes

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 183 Spaarpunten i

Le Canon du Marechal Rouge

De Le Canon du Marechal Rouge Syrah-Grenache is een rode wijn en heerlijk toegankelijk van smaak. Deze wijn is biogogisch en wordt gemaakt van twee blauwe druivenrassen, syrah en grenache. Die druivenrassen leveren de donkere kleur en daarnaast geuren van rood fruit zoals aalbessen, frambozen en kersen en kruidige tonen. De smaak is krachtig, maar geheel in balans, met een echt mediterraan karakter en een plezierige afdronk.

Biologische rode wijn

Domaine Cazes runt al gedurende 20 jaar het hele estate van 220ha biologisch. Hiermee is het een pionier in het produceren van biologische wijnen en heeft deze werkwijze zich helemaal vervlochten met het bedrijf en de werknemers. Hierdoor is er een complete harmonie ontstaan tussen de druivensoorten, klimaat en de flora en fauna van het gebied. De bodem bestaat uit klei en kalksteen, met daarnaast wat leisteen en kiezels. Een perfecte ondergrond voor de productie van wijnen met een hoge kwaliteit. De wijnstokken zijn 15 jaar oud.

Rode wijn maken

Voor Le Canon du Marechal Rouge worden er 2 verschillende manier van wijnmaken toegepast: deels traditioneel vergist met gecontroleerde verkoeling en deels met koolzuur inweking om fruitigheid te geven aan de wijn. Na het kneuzen van de druiven wordt het fermentatie proces afgerond op een temperatuur van 20 graden. 6 maanden na de oogst wordt de wijn gebotteld opgeslagen in kelders met air-conditioning.

Wijn- spijsadvies voor bij Le Canon du Marechal Rouge

Deze biologische rode wijn is heerlijk om zo van te genieten en past zeker bij een goed gevulde borrelplank. Ook erg lekker bij gevogelte zoals kalkoen of parelhoen. een goede biefstuk met salade en frietjes of met vers gebakken stokbrood en blauwader kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75 cl
Alcohol13%
Minimum aantal6

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.