Login en profiteer van extra voordeel
  • Le Canon du Marechal Blanc Domaine Cazes

Le Canon du Marechal Blanc Domaine Cazes

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 183 Spaarpunten i

Le Canon du Marechal Blanc Domaine Cazes

Le Canon du Maréchal Blanc van Domaine Cazes is geen alledaagse wijn en wordt gemaakt van Muscat d'Alexandrie, Muscat Petit Grain en Viognier. Deze biologische witte wijn heeft een mooie bleekgele kleur en frisse aromatische geuren van bloemen en steenvruchten. De smaak is sappig en smakelijk met een vriendelijke zuurgraad. In de afdronk heeft de wijn een plezierig bittertje.

Druiven koel oogsten

De druiven worden 's nachts machinaal geoogst, omdat de koele temperatuur de aroma's van de druiven perfect bewaard. De druiven worden meteen gekneusd, het sap laat men vervolgens even rusten waarna fermentatie op 16 graden wordt gedaan. 6 maanden na de oogst wordt de wijn gebotteld opgeslagen in kelders met air-conditioning.

Vernoemd naar...

De Canon du Maréchal is opgedragen aan maarschalk Joseph Joffre in Rivesaltes, hij is hier geboren en heeft een standbeeld midden in het dorp. Joffre is een ‘held’ uit de eerste wereldoorlog. Hij was toen opperbevelhebber en heeft zijn status te danken aan een reeks gevechten die bekend staan als de ‘Slag aan de Marne’. Deze slag werd de meest beslissende slag van de oorlog omdat het Duitse aanvalsplan erdoor mislukte. Joffre werd de gevierde held en de redder van het vaderland. Zijn gezag werd hierdoor enorm groot en zijn status onaantastbaar, ook tegenover de politieke overheid. Omdat in de 16e eeuw het woord ‘canon’ niet alleen een militaire betekenis
had, maar ook de benaming was voor het volume van een glas, is de naam van deze wijn een verwijzing naar ‘een glas wijn van
de maarschalk’.

Genieten met Le Canon du Marechal Blanc

Deze wijn is heerlijk als aperitief of serveer bij een licht voorgerecht, asperges, frisse salade, schaal- en schelpdieren en oriëntaalse gerechten. Wil je van deze witte biodynamische wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Le Canon du Marechal Blanc te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Domaine Cazes
Druivensoort Muscat
Viognier
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Misschien ook interessant