• Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé 2021

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé 2021

Rosé wijn uit  Sud-OuestFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i
7,25

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé heeft een elegante, lichtroze kleur. Een rose wijn met aroma's van verse frambozen en een vleugje citrus. Crispy, met een zachte, fruitige afdronk. Het is lekker en aangename rose wijn die bij velen in de smaak valt!

Rosé uit Saint-Chinian

De wijngaarde is gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is klei- en kalkhoudend en de wijngaard is 8 hectare groot. De druiven worden 's nachts geoogst (Vendanges Nocturnes) en ze worden gekneusd met selectie van het sap. De wijn wordt geklaard op een lage temperatuur. Fermentatie op een temperatuur van 16°-17°C in roestvrijstale tanks. Lichte filtratie alvorens te bottelen.

Wijn-spijscombinatie Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé 

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé is lekker bij zomerse gerechten, zoals 'n salade met garnalen of gerookte zalm en gerechten van de barbecue. 

Bestel Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Cinsault
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Sud-Ouest
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant