Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Witte wijn uit  Sud-OuestFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 129 Spaarpunten i

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc heeft een elegante bleke strogele kleur. Deze Franse witte wijn heeft aroma's van grapefruit, citroenschil met een delicate bloemige ondertoon. Een evenwichtige, levendige witte wijn met aangename frisheid. Deze Franse witte wijn is ideaal als aperitief en combineert goed met vis zoals schol of tong.

Zuid-Franse witte wijn

De wijngaard is gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is klei- en kalkhoudend en de wijngaard is 8 hectare groot. Vendanges Nocturnes betekent 'nachtelijke oogst'.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Colombard
Grenache
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Sud-Ouest
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant