• Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Blanc

Elegante bleke strogele kleur. Aroma's van grapefruit, citroenschil met een delicate bloemige ondertoon. Een evenwichtige, levendige witte wijn met prachtige frisheid.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 18 Spaarpunten
6,45

Uitgebreide omschrijving

Deze witte wijn heeft een elegante bleke strogele kleur. Aroma's van grapefruit, citroenschil met een delicate bloemige ondertoon. Een evenwichtige, levendige witte wijn met prachtige frisheid.

De wijngaard is gelegen in de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is klei- en kalkhoudend en de wijngaard is 8 hectare groot. Vendanges Nocturnes betekent 'nachtelijke oogst'.

Deze witte wijn is ideaal als aperitief en combineert goed met vis zoals schol of tong.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Laurent Miquel
Druivensoort Colombard
Grenache
Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.