Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache

Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 21 Spaarpunten i

Oorsprong van Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache 

De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noordoost.

Donkere rode wijn

Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache is een donker robijnrode wijn. Uitnodigende neus met rijp rood fruit en een hint van peper en drop. Goede structuur, intens met een goede balans van tannines. Mooie finale.

Wijn-spijs met Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache

U kunt deze unieke wijn serveren bij gegrilde vleessoorten, wild, rijpe kazen of gekruide gerechten.

Bestel Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache online

Snel genieten van deze heerlijke wijn? U kunt Laurent Miquel Pere & Fils Syrah Grenache online bestellen in de webshop van Flesjewijn.com. We bezorgen uw wijn snel en veilig bij u thuis. Bestel dus snel uw wijn in onze online wijnhandel!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
GeurUitnodigende neus met rijp rood fruit en een hint van peper en drop.
SmaakGoede structuur, intens met een goede balans van tannines. Mooie finale.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant