Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Solas Viognier

Laurent Miquel Solas Viognier

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Laurent Miquel Solas Viognier

Laurent Miquel Solas Viognier is een heerlijk aromatische witte wijn. Deze Viognier heeft heerlijke aroma's van citroen en zachte abrikoos. Het is een zuivere wijn met verfrissende zuren. Bij deze viognier proef je echt wat je ruikt waarbij de fruittonen zich mooi mengen met de tonen van kamperfoelie en amandel. De afdronk van deze Viognier wijn is aangenaam vol en lang.

Laurent Miquel Solas Viognier een ideale eetwijn

De Laurent Miquel Solas Viognier is een smaakvolle wijn waar je zo van kan genieten maar ook een echte eetwijn. Deze viognier past uitstekend bij gegrilde vis, knoflook garnalen, sushi of oriëntaalse gerechten. Serveer Laurent Miquel Solas Viognier tussen de 10°C and 12°C.

Zuid-Franse Viognier

Laurent Miquel Solas Viognier is een luxe witte wijn uit de Pays d'Oc. De aromatische Viognier druiven groeien in de beste wijngaarden van wijnmaker Laurent Miquel. Kenmerkend is de arme kalkrijke bodem in deze omgeving. Door een lage opbrengst per hectare herbergt de Viognier druif een hogere concentratie aan aroma's. Door gecontroleerde temperatuur vergisting en lichte filtering blijven de aroma's vervolgens optimaal in deze viognier wijn.

Witte wijn uit Pays d'Oc

Witte wijnen uit de Pays d'Oc worden vaak van een enkel druivenras gemaakt. Traditionele druivenrassen zijn Clairette, Ugni Blanc, Grenache Blanc en Macabeu, maar internationale druiven als Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier zijn ongekend populair. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Viognier
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant