Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Solas Viognier

Laurent Miquel Solas Viognier

Laurent Miquel Solas Viognier heeft een heerlijk aroma van citroen en zachte abrikoos. Het is een frisse wijn met mooie balans en een echte eet wijn met een aangename afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
9,95
Ontvang 27 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Laurent Miquel hier >

Uitgebreide omschrijving

Laurent Miquel Solas Viognier heeft een heerlijk aroma van citroen en zachte abrikoos. Het is een frisse wijn met fruittonen als abrikoos en perzik en amandel- honing tonen met mooie balans en een echte eet wijn met een aangename afdronk.

Wijn-spijsadvies voor bij de Laurent Miquel Solas Viognier: past uitstekend bij gegrilde vis, knoflook garnalen, sushi of oriëntaalse gerechten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Viognier
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.