Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Solas Syrah Grenache Languedoc

Laurent Miquel Solas Syrah Grenache Languedoc

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Laurent Miquel Solas Syrah Grenache Languedoc

Laurent Miquel Solas Syrah Grenache is de enige rode wijn uit de Solas serie van Laurent Miquel. Een blend van syrah en grenache druiven die bij het inschenken heerlijk ruikt naar rijp en rijk fruit. Zoals verwacht tref je in de smaak het fruitige met volop kersen die mooi in balans zijn met de tannines en frisse zuren. De volle zachte afdronk maakt deze prachtige wijn compleet.

Rode wijn uit de Languedoc

In de Languedoc groeien de Syrah en Grenache druiven voor deze rode wijn. Doordat de opbrengst per hectare gecontroleerd wordt op 40 hectoliter, ontstaat er een wijn met meer concentratie en een hogere intensiteit. De druiven worden ontsteelt en ondergaan een lange fermentatie onder gecontroleerde temperatuur. De goede controle geeft een elegante, frisse wijn die heel mooi in balans is. Na de vergisting rijpt 40% van deze wijn in oude eikenhouten vaten gedurende 6 maanden. De overige 60% rijpt op RVS tanks.

Wijn- spijs advies voor bij Laurent Miquel Solas Syrah Grenache Languedoc

Deze syrah grenache blend uit de Languedoc een soepele rode wijn die bij velen in de smaak zal vallen vanwege het vriendelijke karakter van deze rod wijn. Het is de ideale wijn voor bij een borrel met vrienden en verschillende tapas, en oude kaas. Steek je dan ook nog de BBQ aan dan kan je de Laurent Miquel Solas Syrah Grenache Languedoc gerust doordrinken. Deze rode Languedoc wijn past prima bij vlees van de gril.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant