Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Witte wijn uit  Frankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Laurent Miquel Solas Grenache Blanc is een verrassende wijn van eigenlijk een onbekende druif. Het is een wijn met een lage zuurgraag met frisse tonen van grapefruit, limoen en meloen; op fantastische wijze aangevuld met karamel. Een witte wijn zonder gêne, met een genereuze zachte smaak.

Maak kennis met Grenache Blanc

Grenache blanc is een wit druivenras dat van oorsprong uit Spanje komt, maar vervolgens ook veel werd aangeplant in Frankrijk. Als er over grenache gesproken wordt denkt men meestal aan rode of rosé wijnen. Veelal wordt ze gebruikt in assemblage wijnen. Witte grenache blanc wijnen zijn niet echt bekend en als je deze Laurent Miquel Solas Grenache Blanc proeft snap je niet waarom. Het zijn rijke wijnen met een breed smaakpalet die je altijd gastronomisch in kan zetten.

Nachtelijke oogst

Een heerlijke witte wijn afkomstig uit de Pays d'Oc. Op de mooie rotsachtige bodem groeien de Grenache Blanc druiven erg goed. De mooie en rijpe grenache blanc druiven worden s ‘nachts geoogst om zo de druiven te beschermen tegen de warme temperaturen overdag. Op deze manier worden de frisse fruitsmaken bewaard. Voor extra complexiteit krijgt de witte wijn na de vergisting een rijping op 'sur-lie', de dode gistcellen geven namelijk nog extra smaak af.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Laurent Miquel Solas Grenache Blanc

Deze smaakvolle witte wijn is heerlijk bij gefrituurde vis met tartaarsaus of Pad Thai: Thaise rijstnoedels of een maaltijd salade met vis  Schenk deze wijn op een temperatuur van 10 gaden.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Grenache
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant