• Laurent Miquel Solas Chardonnay
Actie

Laurent Miquel Solas Chardonnay

Witte wijn uit  Frankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
10,95 8,99

Laurent Miquel Solas Chardonnay

Laurent Miquel Solas Chardonnay is een rijke Chardonnay met aroma's van peer en rijpe appel. Puur van smaak, mooie balans tussen het rijke hout gelagerde karakter en de frisse mineraliteit van de wijn. Fruitige aromatische wijn met een lange spannende afdronk. Is een heerlijke "eet wijn" deze Laurent Miquel Solas Chardonnay.

Hout gelagerde Chardonnay

Een prachtige pure witte wijn uit de Languedoc, één van 100% Chardonnay. De minerale ondergrond op de rotsachtige hellingen zijn één met de druivenstokken. Een goede keus van Laurent's voorouders om op deze locatie druiven te planten. De druiven worden 's nachts geplukt. De vergisting vindt plaats in tanks van roestvrij staal, klinkt misschien niet zo romantisch, maar het zorgt wel dat het fruitaroma mooi tot uiting komt. Hierna krijgt het Chardonnay sap nog een korte rijping van 5 maanden op gebruikt hout.

Wijn- Spijsadvies voor bij de Laurent Miquel Solas Chardonnay

Deze heerlijke eetwijn wordt echt blij van een mooie vis als kabeljauw of koolvis. Door de lichte houtrijping past deze Chardonnay er prima bij en is het gerecht mooi in balans. Daarnaast is de Laurent Miquel Solas Chardonnay ook erg in zijn sas met gebraden kip of ander gevolgelte. Prima te serveren bij een lunch met een goed gevulde salade. Serveertemperatuur: 10°C a 12°C.

Laurent Miquel Solas Chardonnay bestellen

Wil je van deze houtgelagerde chardonnay thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Laurent Miquel Solas Chardonnay te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Vin Pays d'Oc
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Frankrijk
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant