• Laurent Miquel Pere & Fils Cabernet Sauvignon
Actie

Laurent Miquel Pere & Fils Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 18 Spaarpunten i
7,95 6,49

Laurent Miquel Pere & Fils Cabernet Sauvignon is echt lekker. Deze rode wijn heeft mooie zachte tannines. De smaak heeft de typisch herkenbare cassistonen aangevuld met een hint kruidigheid. Mooie rode wijn uit de Languedoc met balans met een fijne diepgang.

Deze volle fruitige rode wijn is afkomstig uit de Langedoc of in de wijnwereld beter bekend als Pays d'Oc. Hier heeft Laurent Miquel zijn wijngaarden aangeplant op een succesvolle bodem van klei, kalk en kiezels.Door een goede gecontroleerde vergisting ontwikkelen druiven zich tot wijn met goede structuur en fruitig karakter. Om de wijn extra complexiteit te geven rijpt een deel van de wijn voor 4 maanden op eikenhout.

Wijn- spijsadvies voor bij deze Laurent Miquel Pere & Fils Cabernet Sauvignon: deze rode wijn is heerlijk bij Gebraden tonijn of gerookte aubergine van de grill. De rijpe fruitsmaak en hint kruiden sluiten mooi aan bij deze gerechten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant