Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Pas de Geant Languedoc

Laurent Miquel Pas de Geant Languedoc

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 27 Spaarpunten i

Laurent Miquel Pas de Geant afkomstig uit de Languedoc heeft aroma's van rijp en rijk fruit. Deze aroma's zetten zicht in de smaak voort en vermengen zicht met kersen. Een prachtige rode wijn, mooie balans van tannine, frisse zuren en een volle zachte afdronk. Laurent Miquel Pas de Geant is een blend van Syrah en Grenache druiven die in de wijngaarden van Laurent Miquel goed gedijen. Mede doordat de opbrengst per hectare gecontroleerd wordt op 40 hectoliter, ontstaat er een wijn met meer concentratie en een hogere intensiteit. Daarnaast laat Laurent Miquel bij zijn luxe rode wijnen de schillen langer in contact met het sap. Zo hebben deze wijnen een duidelijk signatuur van hun herkomst.

Wijn- Spijsadvies: Serveer de Laurent Miquel Pas de Geant bij kruidige gerechten, typisch Franse cassoulet, Spaanse tapas of oude kaas.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.