• Laurent Miquel Pas de Geant Languedoc

Laurent Miquel Pas de Geant Languedoc

Laurent Miquel Pas de Geant afkomstig uit de Languedoc heeft aroma's van rijp en rijk fruit. Deze aroma's zetten zicht in de smaak voort en vermengen zicht met kersen. Een prachtige rode wijn, mooi in balans met een volle zachte afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 27 Spaarpunten
9,95

Uitgebreide omschrijving

Laurent Miquel Pas de Geant afkomstig uit de Languedoc heeft aroma's van rijp en rijk fruit. Deze aroma's zetten zicht in de smaak voort en vermengen zicht met kersen. Een prachtige rode wijn, mooi in balans met een volle zachte afdronk. Laurent Miquel Pas de Geant is een blend van Syrah en Grenache druiven die in de wijngaarden van Laurent Miquel goed gedijen. Mede doordat de opbrengst per hectare gecontroleerd wordt op 40 hectoliter, ontstaat er een wijn met meer concentratie en een hogere intensiteit. Daarnaast laat Laurent Miquel bij zijn luxe rode wijnen de schillen langer in contact met het sap. Zo hebben deze wijnen een duidelijk signatuur van hun herkomst.

Wijn- Spijsadvies: Serveer de Laurent Miquel Pas de Geant bij kruidige gerechten, typisch Franse cassoulet, Spaanse tapas of oude kaas.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Laurent Miquel
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.

Laurent Miquel

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.