Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Lieu-dit Bardou

Laurent Miquel Lieu-dit Bardou

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 375 Spaarpunten i

Laurent Miquel Lieu-dit Bardou is een zeer mooie Syrah wijn. Donker robijnrood van kleur en vol aroma's van donker fruit, verfijnde kruiden en hints van vanille en toast. De subtiele houtrijping zorgt voor een mooie balans met het fruit. De tannine zijn mooi rond en maken de bijzondere afdronk compleet.

Door een zorgvuldige selectie van de Syrah druiven en een gecontoleerde vergisting ontstaan mooie rijpe fruit aroma's. De gemengde houtrijping van 14 maanden op nieuw en gebruikt hout, geeft deze syrah wijn een enorme veelzijdigheid.

Henri Miquel, vader van Laurent, is een ware specialist als het gaat om de Syrah druif. Veel van de druiven zijn door hem aangeplant in de wijngaarden van Saint-Chinian. In de volle overtuiging dat deze druif, in combinatie met de rotsachtige kalkbodem, de heerlijkste rode wijn zou opleveren. Het resultaat mag er wezen!

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDeze wijn kan nog 10 jaar worden bewaard. 1 tot 2 uur voor het drinken decanteren.
Minimum aantal6

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant