Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Les Auzines Albariño

Laurent Miquel Les Auzines Albariño

Witte wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 231 Spaarpunten i

Laurent Miquel Les Auzines Albariño is echt heerlijk, de aroma's in deze witte wijn zijn herkenbaar zoals: grapefruit, witte perzik, bloemen en een vleugje limoen. De stijl van deze wijn uit Saint-Chinian is levendig, verfrissend en aromatisch met een zacht mondgevoel. 

Een bijzonder smaakvolle witte wijn deze Les Auzines Albariño van Laurent Miquel. Afkomstig van het domein Les Auzines. Dit landgoed  (12 hectare) ligt in het westelijke deel van de Languedoc, in het hartje van de Corbières appellatie. Met uitzicht op het dorpje Lagrasse, gelegen op een plateau van meer dan 350 meter, tussen de berg Alaric en rivier Alzou in het dal. Les Auzines is een van de meest kenmerkende en prestigieuze landgoeden in Lagrasse. Het is een uniek domein binnen de Corbières appellatie. Naast de hoge ligging, ligt het op een plateau van 170 hectare met unieke karakteristieken in de regio. Het ligt dus in het midden van de wildernis, in een volledig beschermde omgeving waar onze wijnstokken de kans krijgen zich volledig te ontwikkelen.

De Albariño druiven worden 's nachts geoogst en gekneusd met selectie van het sap. Fermentatie is op een temperatuur van 16-17 graden. De wijn rijpt in roestvrijstalen tanks. Licht gefiltreerd voor het bottelen.       

Passend bij: deze wijn is ideaal als aperitief en combineert goed met zeevruchten, visgerechten en sushi. 

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Albarino
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant