Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé 2021

Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé 2021

Rosé wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 24 Spaarpunten i

Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé

Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé is een mooie fris droge Franse rosé. Het is een lekker fruitige wijn met aroma's van aardbei en rode bessen. Deze rosé is zacht van structuur, subtiel van smaak en drinkt erg aangenaam. We zijn er dan ook niet verbaasd over dat deze rose bij velen favoriet is!

Zuid-Franse rosé wijn

Zuid- Frankrijk brengt veel rosé wijn voort, maar dit is een echte topper uit de Pays d'Oc. Gemaakt van Cinsault en Syrah druiven die staan in de gemeente Cessenon. (in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter) De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost. Het uitpersen van de druiven gebeurt zeer zorgvuldig om zo een mooi rosé kleurige wijn te krijgen. Hiervoor hebben de rode druiven 48 uur in contact gestaan met het sap op een lage temperatuur. Het resultaat is een prachtige fruitige en frisse rosé wijn.

Wijn- spijsadvies voor bij de Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé

Deze rosé is een heerlijk aperitief of schenk hem bij zomerse salades. Perfect voor bij een zomerborrel met diverse hapjes. 

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Cinsault
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.

Misschien ook interessant