• Laurent Miquel Chardonnay / Viognier

Laurent Miquel Chardonnay / Viognier

De kleur is goudgeel met bleekgroene tinten. Heerlijke geur van bloemen en aromatisch fruit. Het boeket is fris maar vol met de smaak van vers fruit (abrikoos en limoen) en een hint van amandel. Moderne vinificatie. 

Heerlijk als aperitief of bij visgerechten, salades en wit vlees.
 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 21 Spaarpunten
7,75

Uitgebreide omschrijving

In de gemeente Cessenon in het zuidelijke deel van het gebied Saint-Chinian, op een hoogte van 100-200 meter. De bodem is kalk- en leemhoudend met kiezelsteen en rotsachtige ondergrond. De oppervlakte van de wijngaard is 50 hectare. De oriëntatie van de wijngaard is noord-oost. 

De kleur is goudgeel met bleekgroene tinten. Heerlijke geur van bloemen en aromatisch fruit. Het boeket is fris maar vol met de smaak van vers fruit (abrikoos en limoen) en een hint van amandel. Moderne vinificatie. 

Passend bij: aperitief, salades, vis, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Languedoc Roussillon
Laurent Miquel
Druivensoort Chardonnay
Viognier
Wijnland Frankrijk
GeurHeerlijke geur van bloemen en aromatisch fruit.
SmaakHet boeket is fris maar vol met de smaak van vers fruit (abrikoos en limoen) en een hint van amandel.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.

Laurent Miquel

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.