Login en profiteer van extra voordeel
  • Laurent Miquel Bardou

Laurent Miquel Bardou

De wijn heeft een unieke elegantie en verfijning op het palet. Een donkere robijnrode kleur. Intense aroma's van fruit, kruiden, vanille en een hint van toast. De tonen van eikenhout overheersen de Syrah aroma's niet. De subtiele tannines zijn in perfecte harmonie met het hout. Een royale en intense rode wijn met een lange afdronk. Deze luxueuze wijn toont alle complexe karaktereigenschappen van de Saint Chinian.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
20,95
Ontvang 375 Spaarpunten

Maak gratis account aan en ontdek de beste prijs

Kijk voor alle wijnen van Laurent Miquel hier >

Uitgebreide omschrijving

Laurent Miquel Bardou heeft een unieke elegantie en verfijning op het palet. Een donkere robijnrode kleur. Intense aroma's van fruit, kruiden, vanille en een hint van toast. De tonen van eikenhout overheersen de Syrah aroma's niet. De subtiele tannines zijn in perfecte harmonie met het hout. Een royale en intense rode wijn met een lange afdronk. Deze luxueuze wijn toont alle complexe karaktereigenschappen van de Saint Chinian.

Laurent Miquel Bardou combineert goed met gegrild en geroosterd vlees, maar past ook goed bij diverse kaassoorten.

Bekroningen:

  • Laurent Miquel Bardou 2014: Decanter 95 punten, gouden medaille

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Laurent Miquel
Druivensoort Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidDeze wijn kan nog 10 jaar worden bewaard. 1 tot 2 uur voor het drinken decanteren.
Minimum aantal6

Laurent Miquel

Laurent Miquel is een familie bedrijf gelegen in de Languedoc met een lange historie. Men maakt al wijn vanaf 1791. Momenteel staat de 8ste generatie Laurent Miquel aan het roer. Waarbij hij de kwaliteit van de Laurent Miquel wijnen verder kan ontwikkelen met behulp van honderden jaren aan wijnkennis van zijn voorouders. Centraal staat het respect voor het land waar alles vandaan komt en wat hij optimaal wil benutten om verrassende en aangename wijnen te produceren.

Laurent Miquel heeft van zijn vader de passie en toewijding geërfd die nodig zijn om zijn visie voor de viognier te realiseren. In 1996 heeft hij prachtige aromatische viognier wijnen van de eigen leistenen wijngaarden geïntroduceerd. Daarnaast heeft hij met Chateau "Les Auzines" in de corbieres de mogelijkheid gehad om de mystieke Albariño druif terug naar Frankijk te halen. Deze druif doet het perfect op de leistenen bodem in combinatie met het micro klimaat van het Chateau. 

Het geheim van de Laurent Miquel wijnen is de passie die Laurent heeft voor de bodem, druivenstok en druiven. Met als basis een groot respect voor de natuur. Men volgt duurzame principes en werkwijzen voor elke stap die men bij het maken van de wijn onderneemt. De diepgaande kennis van de bodem biedt de mogelijkheid om zo natuurlijk mogelijk voor de wijngaarde te zorgen. Laurent Miquel heeft gepionierd op het gebied van natuurlijk waterbeheer om zo verzekerd te zijn van gezonde wijnstokken gedurende het groeiseizoen. Met als resultaat verfijnde kwaliteits wijnen om van te genieten.