• Langlois Chateau Saumur Rouge

Langlois Chateau Saumur Rouge

Rode wijn uit  LoireFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,95

Langlois Chateau Saumur Rouge is een rode wijn uit de Loire en heeft een fruitige en mild-pittige smaak. Prettige frisheid met aroma´s van bessen en kersen in combinatie met een pepertje en de afdronk. Tip: serveer deze wijn licht gekoeld.

Langlois Chateau Saumur Rouge is gemaakt van 100% Cabernet Franc. Deze druiven zijn afkomstig van Terra Vitis gecertificeerde wijngaarden. Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. Vlak voor de Loire de oceaan instroomt liggen de wijngaarden van de beendroge Muscadet.

Langlois Chateau Saumur Rouge is op fruit gemaakt  Vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, waarna het vergiste sap in tanks wordt bewaard voor de botteling in het opvolgende voorjaar. Rijp rood fruit in geur en smaak. Zeker de moeite waard!

Deze rode Loire wijn is heerlijk bij rood vlees, lichte grill gerechten, gevogelte, koudvlees schotels en zachte kaassoorten.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Langlois-Chateau
Druivensoort Cabernet Franc
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid3-5 jaar bewaren
Alcohol13%
Maximum aantal5

Langlois-Château

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Misschien ook interessant