Login en profiteer van extra voordeel
  • Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine

Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine

Witte wijn uit  LoireFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: 2-5 werkdagen
Ontvang 249 Spaarpunten i

Hoe smaakt Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine?

Deze Muscadet de Sèvre et Maine van Langlois Chateau heeft een geweldig mooi aroma vol fruit en citrus tonen. De smaak is fris en heeft een mooie volle body met aanhoudende afdronk. Een van de mooiste wijnen uit deze appellatie.

Waarom is Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine zo bijzonder?

Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine is gemaakt van 100% melon de bourgogne. Die afkomstig zijn van wijngaarden die direct aan de kust van Saint-Fiacre liggen met voornamelijk graniet in de bodem. De wijnstokken zijn gemiddeld 10-30 jaar oud. Na de oogst worden de druiven traditioneel gevinifieerd in temperatuur gecontroleerde vaten gedurende 20 dagen. Hierna rijpt het vergiste sap nog enkele maanden 'sur lie'. Hierdoor is deze Muscadet is werkelijk anders dan zijn naamgenoten en biedt meer body, complexiteit en karakter. 

Bij welke gerechten schenk je Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine?

Deze bijzondere Muscadet de Sèvre et Maine is heerlijk bij schaal- en schelpdieren en absoluut een must bij oesters! Het is eigenlijk de ultieme viswijn en voelt zich uitermate thuis bij de meeste witte vis of vispastei. Ook is deze Langlois-Chateau Muscadet de Sèvre et Maine heerlijk bij gemarineerde mosselen en spaghetti vongole.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Langlois-Chateau
Druivensoort Melon de Bourgogne
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Loire
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%
Minimum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Langlois-Château

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Château werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Misschien ook interessant