• L'Olivette Merlot

L'Olivette Merlot

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
6,60

L'Olivette Merlot (Coteaux de Fontcaude igp) is een bijzondere wijn van wijnmaker Xavier Roger, zoon van de bekende Jean Max Roger uit de Loire en deze wijn valt onder hun “Winemakers Premium” selectie.

De wijngaarden van L'Olivette, 120 hectaren groot, liggen even ten oosten van de prachtige middeleeuwse vestingstad Carcassonne. De Merlot-variant, de druivensoort van de betere Bordeauxwijnen als de Saint-Emilion en de Pomerol, is een wijn met een granaatrode kleur, een zonnig bouquet malsrond van smaak.

Het karakter van deze Merlot, zijn zogenaamde "style velours", samen met de overvloedige zon en rijpheid, heeft gezorgd voor een uitgesproken prettige wijn met voldoende pit om niet snel te vervelen.

Passend bij: barbecue, kaas, pasta, wijn voor alledag, Grillades.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Vin Pays d'Oc
Druivensoort Merlot
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Kleur Rood
Smaaksappig, rond van smaak en zachte afdronk
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Vin de Pays d'Oc

Vin de pays is een Franse naamsaanduiding op het gebied van wijn met het doel de grote hoeveelheden geproduceerde wijn die nog niet geregeld zijn door een appellation d'origine contrôlée (AOC) beter te omschrijven.

De vin de pays is een vin de table, tafelwijn met een geografische oorsprong. Voor de vluchtige zuurgraden worden strikte regels gehanteerd, terwijl sommige Vins de Pays moeten voldoen aan striktere voorwaarden dan anderen. De wijnen moeten apart worden bewaard en gevinifieerd en zijn onderhevig aan een strikte kwaliteitscontrole door een speciaal daartoe aangewezen commissie.

Een van de bekendste vin de pays is de vin de pays d'Oc uit de Languedoc Roussillon, in het Zuiden van Frankrijk.

De rode, Vin de pays wijnen uit het aan de Middellandse zee gelegen gebied Languedoc-Roussillon zijn kruidig en charmant, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier gemaakt van typische inheemse druivensoorten, grenache, mourvèdre, cinsaut, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.

Misschien ook interessant