• Kopke vintage port 2007

Kopke vintage port 2007

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 102 Spaarpunten i
34,50

Deze Kopke vintage port 2007 heeft een volle, soepele en fruitige smaak. Een bijzonder goed uitgebelanceerde port met geur en smaak van rijp fruit.

Vintage port staat aan de top van de porthiërarchie. Het is een product van één uitzonderlijk jaar en altijd afkomstig van de allerbeste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Toch wordt deze port al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam nog tientallen jaren op fles. Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine; het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Tijdens de rijping in de fles vormt zich een zware droesem (depot). Daarom moet een vintage worden gedecanteerd. Het besluit om een port tot vintage te 'verklaren' ligt bij het port huis en moet worden goedgekeurd door het (port) instituut. 

Passend bij: desserts, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Vegan wijn
Wijnhuis Kopke
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
GeurDeze bijzonder goed uitgebalanceerde port heeft een volle geur van rijp fruit.
SmaakDeze Kopke vintage port 2007 heeft een volle, soepele en fruitige smaak. Een bijzonder goed uitgebelanceerde port met de smaak van rijp fruit.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%
Maximum aantal1

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
 

Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Misschien ook interessant