• Kopke Quinta São Luiz vintage port 2009

Kopke Quinta São Luiz vintage port 2009

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 102 Spaarpunten i
34,95

De Kopke Quinta São Luiz vintage port uit 2009 heeft een prachtige paarse kleur, met veel donker fruit en een hint van bloemen. Deze port geurt rijk naar chocolade en jam en heeft een mooie balans met fantastische mooie zachte tannines. 

De Quinta São Luiz ligt op de linkeroever van de Douro tussen Regua en Pinhão. Dit domein, dat gerekend kan worden tot één van de schatten van de Dourostreek, is de bakermat van een beroemd gamma van Kopke Ports. Voor de aanplant van druivenstokken in de Quinta São Luiz worden de meest moderne technieken gebruikt.  De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz.
In September vindt elk jaar het eeuwenoude ritueel van de oogst plaats. Met deze traditie hoog in het vaandel wordt gebruik gemaakt van uiterst moderne technieken en productie methodes. Dit in combinatie met het klimaat in de regio maken Kopke Port een uniek product.

Passend bij: desserts, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Vegan wijn
Wijnhuis Kopke
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
GeurDeze port geurt rijk naar chocolade en jam en heeft een mooie balans met fantastische mooie zachte tannines.
SmaakDe Kopke Quinta São Luiz vintage port uit 2009 heeft een prachtige paarse kleur en de smaak van donker, rijp fruit en bloemen.
Inhoud fles(cl)75
Alcohol20%
Maximum aantal1

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
 

Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.