• Kopke Quinta S. Luiz 2015 Vintage Port

Kopke Quinta S. Luiz 2015 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 126 Spaarpunten i
42,50

Deze 2015 Single Vineyard Vintage Port van Kopke is van bijzonder mooie kwaliteit en laat de unieke karakteristieken van de S. Luiz wijngaard helemaal tot zijn recht komen. Een diep gekleurde en geconcentreerde port met aroma's van wilde bessen, subtiele balsamico en lichte peper tonen. De afdronk is krachtig, lang en beloofd een buitengewoon rijpings potentieel.

De Kopke Quinta S. Luiz 2015 Vintage Port heeft een kleine oplage maar is van extreem goede kwaliteit. Zeker een aanrader voor de Port liefhebbers!

Specificaties

Wijnsoort Port
Vegan wijn
Wijnhuis Kopke
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
 

Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.