• Kopke Colheita Port 1965 Special Edition
  • Kopke Colheita Port 1965 Special Edition

Kopke Colheita Port 1965 Special Edition

De 1965 Kopke Colheita Port Special Edition: 50 jaar jonge Colheita port, zeer fraaie botteling in luxe omdoos.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 456 Spaarpunten
152,50

Uitgebreide omschrijving

De 1965 Kopke Colheita Port Special Edition: 50 jaar jonge Colheita port, zeer fraaie botteling in luxe omdoos.

Deze Kopke Colheita is een tawny port uit 1965. De minimale rijping op vaten is 8 jaar bij een colheita port, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven. Deze colheita port heeft de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten. Daarnaast zijn ook aroma's als koffie en chocolade te ontdekken. Een zeer mooie kwaliteit colheita en deze Special Edition mag in een verzameling zeker niet ontbreken.

De 1965 Colheita Port is heerlijk bij Karamel dessert, Karamel borstplaat met appel en gembergelei, Tatin tart, Mandarijnen parfait

 

Wine & Spirits: 98 punten! Serveer temperatuur: tussen de 12 - 14ºC

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis/ -streek Kopke
Wijnland Portugal
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.