• Kopke 50 Years Old Tawny Port

Kopke 50 Years Old Tawny Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 5 op voorraad
Ontvang 567 Spaarpunten i
189,50

Kopke 50 Years Old Tawny Port

Hoe bijzonder is dit, 50 Years Old Tawny Port van Kopke. Alleen al aan de kleur, mahonie met groenige tinten, kan je zien dat dit een zeer oude port is. De geur is intens met met een opmerkelijke complexiteit en breedte, je ruikt gelaagde hout aroma's van de rijping op vat en tonen van gedroogde vijgen, snuiftabak, witte pruimen en walnoten. De smaak onthult de volheid van een geweldige oude portwijn, met oneindige smaken die onthullen hoe lang hij op hout heeft gerijpt, zoals kruiden en gedroogd fruit, verpakt in frissere tonen die uitmonden in een unieke en eindeloze afdronk. Wauw, wat een ongelooflijke complexiteit en intensiteit!

Nieuwe categorie in gerijpte port: 50 jaar oude port

In 2021 besloot het IVDP, Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto, een nieuwe categorie port toe te staan, de 50 jaar gerijpte port. Het oudste porthuis Kopke staat bekend om de vele grandioze port van verschillende jaren die zij in hun kelders hebben. Hier rijpen zijn onder perfecte omstandigheden gedurende lange tijd. De verschillende jaargangen port rijpt op kleine houten vaten en hieruit maakt men een selectie van verschillende jaargangen, waarbij de gemiddelde leeftijd van de bend minimaal 50 jaar is. De Kopke 50 Year Old Tawny Port is één van de nieuwste ports in het assortiment van Kopke. Ze staan bekend om uitstekende oude houtgerijpte port en dat maakt de Kopke 50 Year Old Tawny Port meer dan waar!

Het is echt genieten met Kopke 50 Years Old Tawny Port

Een fantastische 50 jaar oude port als deze is echt een genot om te drinken, Bewaar de fles die verpakt is in een luxe Kopke geschenkkist bij voorkeur in deze box op een koele en droge plaats. Beschut tegen licht en en temperatuurschommelingen, zet hierbij de fles rechtop. Het is normaal dat zich na verloop van tijd bezinksel vormt op de bodem van een fles Port. Eenmaal geopend, drink deze port binnen 4 tot 6 maanden. Heerlijk in combinatie met oude kaas, pâtés, chocolade en fudge. Wil je van deze 50 jaar oude port thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Kopke 50 Years Old Tawny Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Relatiegeschenken
Wijnhuis Kopke
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal5

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Misschien ook interessant