• Kopke 2020 Vintage Port

Kopke 2020 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Reserveren
Ontvang 147 Spaarpunten i
49,50

Kopke 2020 Vintage Port

Kopke 2020 Vintage Port heeft een zeer donker paarse, bijna zwarte kleur. Deze port heeft een verleidelijke geur met bloemige aroma’s, zwarte fruittonen waaronder bosbessen en hints van rook. In de mond onthult hij een fijne zuurgraad gecombineerd met intense tannines, wat de stijl markeert van Kopke. Het verse fruit is delicaat en de afdronk is lang, wat duidt op een groot potentieel voor veroudering.

Naar verwachting hebben we deze 2020 Vintage Port September / Oktober 2020 in huis. Tot die tijd heeft u de mogelijkheid om een van deze bijzondere flessen 2020 vintage port van Kopke te reserveren.

Vintage port bewaren

Kopke staat bekend om zijn uitstekende houtgerijpte port maar maakt al jaren grote vooruitgang met hun Vintage port. Met deze port krijgt u zeer veel waar voor uw geld en een port die gemakkelijk 30 tot 40 jaar kan rijpen.

Wijn- spijs advies voor bij Kopke 2020 Vintage Port

Kopke 2020 Vintage Port is een hele mooie port om zo van te genieten of serveer als aperitief. Daarnaast combineert het prachtig bij chocolade desserts en rijpe blauw schimmelkazen.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Kopke
Druivensoort Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal22

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.