• Kopke 2017 Vintage Port

Kopke 2017 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 0 Spaarpunten i
0,00

Kopke 2017 Vintage Port is een klassieke Vintage. Diep zwart van kleur en een intense en complexe geur met met heel rijp, zwart fruit – pruimen, bramen en kersen. Tonen van cacao, zwarte peper en een zachte hint van viooltjes. Lobbig en krachtig in de mond met verschillende lagen van smaken, warme tannines en een uitstekende balans tussen zoetheid en zuurgraad. En een lange afdronk.

Het is een mooie dessertport, zeker bij rijpe blauw schimmelkazen of bij chocolade desserts. Maar hij is ook zeer aan te raden als aperitief.

Kopke 2017 Vintage Port is het restulaat van een zeer droge zomer met meer dan 40% regen dan de voorgaande jaren. Hierdoor een zeer kleine oogst en is deze 2017 Vintage port beperkt beschikbaar. Er zijn slechts 6133 flessen geproduceerd van deze uitzonderlijke jaargang.

Specificaties

Wijnsoort Port
Vegan wijn
Wijnhuis Kopke
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
 

Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.