• Kopke 2011 Colheita Port

Kopke 2011 Colheita Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 84 Spaarpunten i
28,95

Kopke 2011 Colheita Port

Kopke 2011 Colheita Port heeft aroma's van gekarameliseerd fruit, gedroogd fruit en specerijen van de houtrijping. De smaak van deze colheita is mooi in balans met een fijne zuurgraad en zoetheid. Je proeft gedroogd fruit, sinaasappel, noten en een aangename kruidigheid. Een fluweelzachte en intense colheita port!

2011 Colheita Port

2011 was een prachtig klassiek Vintage portjaar van ongekende klasse. Vele portmerken die een vintage uitgebracht hebben waren dan ook enorm snel uitverkocht. Ook deze 2011 Colheita port zal dan ook zeker niet teleurstellen. Serveertemperatuur voor deze port is tussen de 14 en 16 graden Celsius, op deze temperatuur proef je deverfijnde finesse optimaal. Een mooi glas port om zo te drinken of bij desserts met karamel, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tarte tatin, crème brulée en middelzware kazen.

Colheita met 10 jaar houtrijping

Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 7 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven. Deze Kopke 2011 Colheita Port is in 2021 gebotteld en heeft hierdoor 10 jaar houtrijping gehad.

Kopke 2011 Colheita Port bestellen

Wil je van deze op vat gerijpte tawny port tuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Kopke 2011 Colheita Port te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Kopke
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal6

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.