• Kopke 2005 Vintage Port

Kopke 2005 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.5
Beschikbaarheid: Nog 12 op voorraad
Ontvang 108 Spaarpunten i
36,95

Kopke 2005 Vintage Port

Deze 2005 Vintage Port van Kopke heeft al een aantal jaren kunnen rijpen op de fles waardoor de tannines van deze port zachter zijn. Van super fruitig, net na de botteling, is dit fruit nu mooi vermengd met tonen van toffee, kruiden, ceder en leer. Donker van kleur en aromatisch. Een Vintage Port met een mooie ontwikkeling, structuur en aangename tannes die afsluit met een lange en volle afdronk. 

2005 Vintage Port decanteren

Het bijzondere karakter van een oudere vintage port als deze vraagt voorafgaand aan het drinken een zorgvuldige behandeling. Vaak wordt er aangegeven een Vintage Port te decanteren voordat deze geserveerd wordt. Sta er echter wel bij stil dat een gedecanteerde fles sneller al zijn mooie aroma's en smaak zal verliezen, aangezien de wijn bij het overschenken in de decanteerkaraf blootgesteld wordt aan zuurstof. U kunt ook de vintage port minstens 24 uur voor schenken rechtop zetten en heel voorzichtig uit de fles in het glas schenken. Neem hiervoor 'n wat groter glas dan gebruikelijk bij port. Hierdoor blijven aroma's en smaak optimaal behouden in het glas, zeker als u de port laat walsen.

Wijn- spijs advies voor bij Kopke 2005 Vintage Port

Deze 2005 Vintage port is prachtig bij een hoofdgerecht van rood vlees of wild. Stevige kazen zijn ook zeer geschikt. Geniet van deze prachtige Vintage Port op zich zelf of met wat mooie pure chocolade. Hou er wel rekening mee dat er gedurende de jaren lange rijping op fles wat depot is ontstaan. Hierdoor adviseren we om deze 2005 vintage port te decanteren.

2005 Vintage port bestellen

Wil je van deze op fles gerijpte vintage port tuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Kopke 2005 Vintage Port te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Kopke
Druivensoort Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol21%
Maximum aantal12

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Misschien ook interessant