• Kopke 2003 Vintage Port

Kopke 2003 Vintage Port

Port uit  DouroPortugal


9.4
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i
39,95

De smaak van Kopke 2003 Vintage Port

Kopke 2003 Vintage Port heeft een prachtige donkere kleur en bij het inschenken komt er een heerlijk aroma vrij. Je ruikt donker fruit als pruimen en bramen in combinatie met rozijnen en vijgen. Deze fruittonen vermengen zich bij het proeven met cacao tonen, karamel en een hint vanille. Een Vintage Port met een mooie ontwikkeling, structuur en aangename tannes die afsluit met een lange en volle afdronk. 

Hoe is deze Kopke 2003 Vintage Port gemaakt?

De druiven ( Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Naçional) zijn met de hand geoogst op het meest optimale moment. Hierna worden ze ontsteeld en gecrushed. Daarna volgt een proces van zorgvuldige maceratie om hun kleur, tannines en aroma's te behouden. Dit proces vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30°C, tot het bereiken van de gewenste Baume graad. In dit stadium wordt de wijnalcohol toegevoegd en stopt de gisting. .

Wijn- spijs advies voor bij Kopke 2003 Vintage Port

Deze 2003 Vintage port is prachtig bij een hoofdgerecht van rood vlees of wild. Stevige kazen zijn ook zeer geschikt. Geniet van deze prachtige Vintage Port op zich zelf of met wat mooie pure chocolade. Hou er wel rekening mee dat er gedurende de jaren lange rijping op fles wat depot is ontstaan. Hierdoor adviseren we om deze 2003 vintage port te decanteren.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis Kopke
Druivensoort Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
Wijnstreek Douro
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol20%
Maximum aantal6

Kopke

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong. Een hevige brand in 1882 verwoestte een groot deel van het verleden en daarom is het moeilijk een algehele geschiedkundige weergave te maken. De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld. Naar landen waar faam en kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Misschien ook interessant