• Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay
Actie

Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
18,75 14,99

Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

De Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay is een geweldig Californische chardonnay! Vol, licht romig, knapperig en elegante witte wijn. Aroma’s van tropisch fruit, als mango en ananas gecombineerd met aroma’s van perzik, appel en peer. Mooie balans. Licht geroosterde kenmerken in de afdronk. Moderne vinficatie. Een deel van de druiven wordt gegist in Frans eiken.

Top Californische Chardonnay

Kendall-Jackson produceert reeds meer dan 2 decennia lang van de meest verfijnde wijnen in Californië. Klimaat en grondsoorten worden per wijngaard nauwkeurig bestudeerd. Dit eigendom kent een wereldwijde reputatie. Kendall Jackson produceert hun wijn met respect voor de natuur. Dit wordt erkend met het Californië duurzaamheid certificaat. Deze Chardonnay is de meest gedronken Chardonnay in de V.S. in dat prijssegment en door veel toonaangevende wijnjournalisten geroemd.

Deze Amerikaanse chardonnay past perfect bij rijke visgerechten, wit vlees en romige kazen.

Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay Awards:

  • 92 points, Editors' Choice, Jim Gordon, Wine Enthusiast, Feb 2021

    Concentrated and creamy but not overly showy, this wine is balanced, restrained and layered. It meshes an apple-tart flavor with subtle vanilla and nutmeg nuances while underlying acidity achieves excellent balance.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Jackson Family Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75
Alcohol13.5%

Jackson Family Wines

Kendall-Jackson is één van Californië’s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuis. Het is een familiebedrijf dat gestart is in 1982 door Jess Jackson die de succesvolle basis van het bedrijf heeft gelegd. Bij Kendall-Jackson staat het belang van familie voorop, daarbij zijn zij overtuigd dat je met hard werken de resultaten die je wilt behalen kan vormen en bereiken. Ook het compromisloos verlangen om nu en in de toekomst wijnen van hoge kwaliteit te produceren zit in de genen van Kendall-Jackson.

De Kendall-Jackson wijn zijn afkomstig van eigen wijngaarden gelegen op verschillende lokaties in het californische kustgebied van Montery, Arroyo Secco, Santa Barbara, Santa Maria Valley, Napa Valley en Mount Veerder. Kendall-Jackson maakt hun wijnen zoals je van een boutique winery mag verwachten: op kleine schaal waarbij alle oogsten per wijngaarde (of deel hiervan) gevinifieerd wordt. Hierna wordt geblend om tot de definitieve wijn te komen. 

Misschien ook interessant