Login en profiteer van extra voordeel
  • Kendall Jackson Highland Estates Camelot Chardonnay

Kendall Jackson Highland Estates Camelot Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 105 Spaarpunten i

Kendall Jackson Highland Estates Camelot Chardonnay is een frisse witte wijn met een tropische smaak, waarin ananas, mango en papaya herkenbaar zijn. Romig en rijk. Tonen van kaneel, citroenstroop en vanilla crème brûlée zorgen voor een aantrekkelijke ervaring. Moderne vinificatie met lagering gedurende 9 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 42% nieuwe vaten met een medium toast.

Afkomstig van de Santa Maria Bench in de Santa Maria Valley in Santa Barbara County. De Highland Estates wijnen zijn afkomstig van wijngaarden uit verschillende gebieden in de 'Coastal California Vineyards'. Er wordt veel aandacht aan de terroir besteed. De combinatie van bodem, hoogte en klimaat van de Estates is een essentiële factor in de kenmerkende stijl van de wijn. De bodem is rotsachtig met kleine ruitvormige stukken met calcium carbonaat en leisteen. Dit is de enige vallei van de Californische kust die zowel oost en west gelegen is. Mist en bescheiden temperaturen hebben een extreem lang growing season tot gevolg.

Bijzonderheden: Wijnmakers noemen dit gebied de 'Filet Mignon' van de Chardonnay. Op elk etiket van de Estate Vineyards vindt men steeds een prent, die de wijngaard weergeeft waar de druiven vandaan komen.

Aanbevolen bij rijke vis gerechten, wit vlees, gevogelte en romige kaassoorten. Te serveren in grote wijnglazen of anders karafferen vóór gebruik.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Jackson Family Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
GeurTonen van kaneel, citroenstroop en crème brûlée zorgen voor een aantrekkelijke ervaring.
SmaakFrisse witte wijn met een tropische smaak, waarin ananas, mango en papaya herkenbaar zijn.
Inhoud fles(cl)75

Jackson Family Wines

Kendall-Jackson is één van Californië’s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuis. Het is een familiebedrijf dat gestart is in 1982 door Jess Jackson die de succesvolle basis van het bedrijf heeft gelegd. Bij Kendall-Jackson staat het belang van familie voorop, daarbij zijn zij overtuigd dat je met hard werken de resultaten die je wilt behalen kan vormen en bereiken. Ook het compromisloos verlangen om nu en in de toekomst wijnen van hoge kwaliteit te produceren zit in de genen van Kendall-Jackson.

De Kendall-Jackson wijn zijn afkomstig van eigen wijngaarden gelegen op verschillende lokaties in het californische kustgebied van Montery, Arroyo Secco, Santa Barbara, Santa Maria Valley, Napa Valley en Mount Veerder. Kendall-Jackson maakt hun wijnen zoals je van een boutique winery mag verwachten: op kleine schaal waarbij alle oogsten per wijngaarde (of deel hiervan) gevinifieerd wordt. Hierna wordt geblend om tot de definitieve wijn te komen.