• Kaiken Ultra Malbec

Kaiken Ultra Malbec

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i
16,95

Kaiken Ultra Malbec is een goed gemaakte malbec die niet te log is. Een malbec met een intens diepe, donkere rode kleur en heeft een expressieve, maar niet overdreven neus waarin tonen van zwarte bes, bramen, koffie en tabak te vinden zijn. De aanzet is krachtig en geeft een licht zoete impressie, die overgaat en een rijkdom aan smaken ondersteund door rijpe tannines. De afdronk is lang waarbij vooral de smaak van kruiden en vanille aanwezig is.

De druiven voor de Kaiken Ultra Malbec zijn afkomstig van diverse locaties in de Uco Valley. Variërend van hoogte en bodem type om zo een karteristieke en complexe wijn te creëren. 

We adviseren om de Kaiken Ultra Malbec 30 minuten voor gebruik te decanteren zodat er meer zuurstof bij de wijn komt voor een optimale beleving van het hele smaak pallet van de wijn. Wijn- spijsadvies: stoofpot , rood vlees (gebraden), rijpe kazen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Kaiken
Druivensoort Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Misschien ook interessant