• Kaiken Ultra Chardonnay
Actie

Kaiken Ultra Chardonnay

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
16,95 12,95

Kaiken Ultra Chardonnay is goud geel van kleur met een licht groene rand. De expressieve aroma's van ananas, perzik, tropisch fruit komen je tegemoet met daarnaast en een lichte hint van vanille en boter. De smaak is intens maar gebalanceerd met fijne zuren en de juiste houtinvloed die het fruitige karakter van de wijn niet overstijgt. In de lang aanhoudende afdronk kom je de aangename tropische fruitsmaken weer tegen. 

De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van de hoog gelegen (1300-1465 meter) wijngaarden uit Gualtallary, karakteristiek voor deze regio zijn de koude zuider wind en lage temperaturen (de laagste in de vallei) Door de grote temperatuur verschillen tussen dag en nacht is de smaakontwikkeling van de druiven optimaal. 80% van de druiven rijpt 12 maanden op eikenhouten vaten.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Kaiken
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal6

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Misschien ook interessant