• Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon
Actie

Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
16,95 12,95

Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon is een diep gekleurde elegant, aangenaam en krachtige wijn. In de neus aroma's van rijpe bessen, pruimen, vanille, peper en specerijen. De aanzet is krachtig, maar wordt direct gevolgd door rijp, zoet fruit, rijpe tannines en verfijnde zuren. De afdronk is zeer lang en wordt gedomineerd door specerijen en rode bessen.

We adviseren om de Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon 30 minuten voor gebruik de decanteren om zo het zuurstofniveau te verhogen en een maximale beleving van het hele aroma pallet te ervaren. Serveer de wijn op 15°-17°C. Heerlijk bij wild of een uitgebreid gerecht of rijpe rijke kazen. 

De druiven (96% Cabernet Sauvignon, 4% Malbec) zijn afkomstig van de Vistalba wijngaarde. Dit is een 80 jaar oude wijngaarde die bekend staat om  zijn elegante wijnen met structuur en kracht. Gelegen 1,050 meter boven zeeniveau en op 800 meter afstand van de Mendoza rivier. De Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon rijpt voor 1/3 op nieuwe eiken vaten en voor 2/3 op 2e en 3e hands vaten om zo het fruitige karakter van de wijn te waarborgen. Gedurende 12 maanden rijpt de wijn op vat en aansluitend voor minimaal 1 jaar op fles.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Kaiken
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%
Maximum aantal6

Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Misschien ook interessant