• Kaiken Sparkling Brut

Kaiken Sparkling Brut

Mousserende wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 321 Spaarpunten i
17,95

Kaiken Sparkling Brut is een elegante maar krachtige mousserende wijn op klassieke wijze gemaakt. Heldere, bleek-gele kleur met een fijne mousse. In de complexe neus vindt men tonen van groene appel, boter en een lichte mineraliteit. De smaak is verfrissend met een mooie balans tussen zuren en een krachtige body. In de lange afdronk blijven vooral tonen van toast en amandelen hangen.

Kaiken Sparkling Brut wordt gemaakt van een blend bestaande uit Pinot Noir en Chardonnay en is op de traditionele manier gemaakt met daarbij het nodige geduld. De wijn laat men 2 jaar op fles rijpen om een uitzonderlijke balans tussen rijkdom en finesse te creëren voordat u er van kunt genieten. Ons advies bij de Kaiken Sparkling Brut: laat u  verleiden en geniet van de mooie momenten met Kaiken Sparkling Brut! 

Kaiken Sparkling Brut is heerlijk bij verse oesters, schaaldieren, lichte vis gerechten of dessert

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Mousserend wit
Wijnhuis Kaiken
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.