• Kaiken Estate Sauvignon Blanc Semillon

Kaiken Estate Sauvignon Blanc Semillon

Witte wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i
9,95

Kaiken Estate Sauvignon Blanc Semillon is goudgeel van kleur en heeft een heerlijk intense geur door een combinatie van geuren die zowel aan Sauvignon als Semillon doen denken: frisse citrustonen en honing. De smaak begint vol en sappig en gaat over in een fijne balans tussen rijpheid en fraîcheur waarbij in de afdronk vooral de eigenschappen van Semillon blijven nahangen. Een wijn met veel mogelijkheden.

De druiven voor de Kaiken Estate Sauvignon Blanc Semillon zijn afkomstig van de regio Agrelo (ligt 60 km vanaf Mendoza op 950 meter hoogte). De grote temperatuursverschillen gedurende dag en nacht zijn ideaal voor de ontwikkeling van de druiven. Door de koele nachten hebben de druiven fruitige aroma's en krijgt de wijn een goede zuurbalans. De warme dagen zorgen voor veel smaakontwikkeling. De druiven worden met de hand geplukt. Fermentatie vindt plaats op lage temperaturen gedurende 3 weken, het residu van de moer wordt verwijderd waarna de wijn 6 maanden rust. Gedurende deze periode wordt er regelmatig omgeroerd zodat de wijn meer diepgang en karakter krijgt.

Serveer de Kaiken Estate Sauvignon Blanc Semillon bij frisse salades, geitenkaas, sushi, visgerechten

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Kaiken
Druivensoort Sauvignon Blanc
Sémillon
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Minimum aantal6

Kaiken Premium Wines

Het Argentijnse wijnhuis Kaiken is in 2002 door Aurelio Montes (oprichter van Vina Montes uit Chili) opgezet. ‘Kaiken’ is het Mapuche-Indiaanse woord voor een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, net zoals Montes is overgestoken van Chili naar Argentinië.

Misschien ook interessant