• Joseph Mellot - Menetou Salon Le Clos du Pressoir

Joseph Mellot - Menetou Salon Le Clos du Pressoir

Deze Sauvignon Blanc heeft een prachtige, goudgele kleur met groene tinten. Schitterende aroma's van limoen en citrusfruit in de neus. De wijn heeft een elegante structuur, maar de wijn heeft ook rijpheid. Mooie afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 2-5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 333 Spaarpunten
18,50

Uitgebreide omschrijving

Deze Sauvignon Blanc heeft een prachtige, goudgele kleur met groene tinten. Schitterende aroma's van limoen en citrusfruit in de neus. De wijn heeft een elegante structuur, maar de wijn heeft ook rijpheid. Mooie afdronk.

Laat de wijn even ademen alvorens te drinken.

De wijngaard is gelegen ten zuiden van Sancerre, nabij Bourges. De bodem bestaat uit klei en leisteen op mergel. Veel fossielen. Op het etiket staat de afbeelding van een groot fossiel van wel 50 kilo, die in de wijngaard is gevonden. De wijngaarden worden met groot respect voor de natuur en met zo weinig mogelijk menselijke inmenging benaderd.

Passend bij: schaal- en schelpdieren, vis, Geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Joseph Mellot
Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurSchitterende aroma's van limoen en citrusfruit in de neus.
SmaakElegante structuur, maar de wijn heeft ook rijpheid. Mooie afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal6

Joseph Mellot

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Mellot heeft als eerst wijnbedrijf in het gebied Centre-Loire het ISO-certificaat 14001 behaald. Een norm die alle verbeteringen die zij op het gebied van milieu hebben doorgevoerd, vanaf de druivenstok tot en met de verkoop van de wijn, bekroond. Het certificaat staat voor respect voor de aarde en de mens.

Loire

Het gebied kent bekende namen als Sancerre, Pouilly-fumé voor witte wijn.

De wijnstreek Loirevallei wordt in het oosten begrensd door Pouilly-sur-Loire en 250 kilometer westelijker door Nantes. De Loirevallei omvat een aantal kleinere wijndistricten. Van oost naar west zijn dit: Sancerre, Touraine, Saumur, Anjou, Muscadet. Witte wijnen uit de Loirevallei worden niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toebedicht.