• Joseph Mellot - Le Troncsec AC Pouilly Fumé

Joseph Mellot - Le Troncsec AC Pouilly Fumé

Aanbevolen bij schaaldieren en diverse vissoorten als tong, zalm, forel en kreeft of bij een frisse salade. Ook heerlijk als aperitief.
 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 177 Spaarpunten
19,95

Uitgebreide omschrijving

Aanbevolen bij schaaldieren en diverse vissoorten als tong, zalm, forel en kreeft of bij een frisse salade. Ook heerlijk als aperitief.
 

Passend bij: Gerookte zalm.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Joseph Mellot
Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurBleekgele kleur met schitteringen. In de neus herkent men mineralen en citrus, zoals grapefruit en sinaasappel.
SmaakFijne wijn, goed in balans en mooie lengte. Traditionele vinificatie, waarbij de druiven direct na het plukken worden geperst.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal3

Joseph Mellot

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Mellot heeft als eerst wijnbedrijf in het gebied Centre-Loire het ISO-certificaat 14001 behaald. Een norm die alle verbeteringen die zij op het gebied van milieu hebben doorgevoerd, vanaf de druivenstok tot en met de verkoop van de wijn, bekroond. Het certificaat staat voor respect voor de aarde en de mens.

Loire

Het gebied kent bekende namen als Sancerre, Pouilly-fumé voor witte wijn.

De wijnstreek Loirevallei wordt in het oosten begrensd door Pouilly-sur-Loire en 250 kilometer westelijker door Nantes. De Loirevallei omvat een aantal kleinere wijndistricten. Van oost naar west zijn dit: Sancerre, Touraine, Saumur, Anjou, Muscadet. Witte wijnen uit de Loirevallei worden niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toebedicht.