• Joseph Mellot - La Grande Chatelaine

Joseph Mellot - La Grande Chatelaine

Heerlijk als aperitief maar ook bij nobele gerechten zoals fijne vissoorten en bij geitenkaas, zoals de typische streekkaas ‘Crottin de Chavignol’.
 

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-7 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 267 Spaarpunten
29,95

Uitgebreide omschrijving

Heerlijk als aperitief maar ook bij nobele gerechten zoals fijne vissoorten en bij geitenkaas, zoals de typische streekkaas ‘Crottin de Chavignol’.
 

Passend bij: aperitief, vis, Geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Joseph Mellot
Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurIntense geur van rijp, wit fruit met een lichte verwijzing naar honing.
SmaakMooie combinatie van hout en terroir. Traditionele vinificatie.
Inhoud fles(cl)75
Minimum aantal3

Joseph Mellot

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Mellot heeft als eerst wijnbedrijf in het gebied Centre-Loire het ISO-certificaat 14001 behaald. Een norm die alle verbeteringen die zij op het gebied van milieu hebben doorgevoerd, vanaf de druivenstok tot en met de verkoop van de wijn, bekroond. Het certificaat staat voor respect voor de aarde en de mens.

Loire

Het gebied kent bekende namen als Sancerre, Pouilly-fumé voor witte wijn.

De wijnstreek Loirevallei wordt in het oosten begrensd door Pouilly-sur-Loire en 250 kilometer westelijker door Nantes. De Loirevallei omvat een aantal kleinere wijndistricten. Van oost naar west zijn dit: Sancerre, Touraine, Saumur, Anjou, Muscadet. Witte wijnen uit de Loirevallei worden niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toebedicht.