• Joseph Mellot La Chatellenie AC Sancerre

Joseph Mellot La Chatellenie AC Sancerre

Bleek, witgoud en fonkelend. Breed geschakeerd zuiver parfum met iets van asperges, buxus en kalk, knisperend en sappig. Vol en zacht in de mond. Frisse en levendige smaak met finesse op afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 57 Spaarpunten
19,95

Uitgebreide omschrijving

De wijngaard ‘La Chatellenie’ is gelegen tegen de zuidelijke hellingen van de heuvel van het plaatsje Sancerre, hierdoor wordt optimaal geprofiteerd van het gematigde klimaat van de nabije rivier de Loire. Deze perfecte ligging, in combinatie met de bodem bestaande uit vuursteen, klei- en kalkhoudende lagen, bepalen in hoge mate het karakter van deze karaktervolle Sancerre.

Passend bij: gerookte en gebakken of gegrilde vissoorten. Ook bij salades en geitenkaas

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis/ -streek Joseph Mellot
Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Frankrijk
GeurBleek, witgoud en fonkelend. Breedgeschakeerd zuiver parfum met iets van asperges, buxus en kalk, knisperend en sappig
SmaakVol en zacht in de mond. Frisse en levendige smaak met finesse op afdronk.
Inhoud fles(cl)75

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Joseph Mellot

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Mellot heeft als eerst wijnbedrijf in het gebied Centre-Loire het ISO-certificaat 14001 behaald. Een norm die alle verbeteringen die zij op het gebied van milieu hebben doorgevoerd, vanaf de druivenstok tot en met de verkoop van de wijn, bekroond. Het certificaat staat voor respect voor de aarde en de mens.

Loire

Het gebied kent bekende namen als Sancerre, Pouilly-fumé voor witte wijn.

De wijnstreek Loirevallei wordt in het oosten begrensd door Pouilly-sur-Loire en 250 kilometer westelijker door Nantes. De Loirevallei omvat een aantal kleinere wijndistricten. Van oost naar west zijn dit: Sancerre, Touraine, Saumur, Anjou, Muscadet. Witte wijnen uit de Loirevallei worden niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toebedicht.